Ljubuški Outdoor Festival: sve što trebaš znati o ovom fora događaju u Hercegovini

U Ljubuškom je opet živo! Nakon održavanja prvog Hercegovina Travel Festa, od 26. do 29. svibnja se održava Ljubuški Outdoor Festival koji svim ljubiteljima aktivnog boravka u prirodi nudi pregršt aktivnosti.

Ljubuški Outdoor Festival spaja sportsko-rekreativne aktivnosti i kulturno-povijesne lokacije i bogatu prirodnu baštinu Hercegovine.

Paragliding natjecanje, trkače, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijalan baštini i dva prirodna bisera – vodopade Kravicu i Koćušu.

Dionica na kojoj se održava Ljubuški Outdoor Festival povezuje nacionalne spomenike, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače.

Osim bogatog natjecateljskog programa u sklopu festivala se organizira i Outdoor sajam koji počinje u petak 27. svibnja i traje sve do kraja festivala. U sklopu sajma LJOF održat će se razne radionice na temu planinarenja, sportskog penjanja i kanu safarija, a goste čekaju razni štandovi brojnih outdoor udruga.

Ni dobre zabave neće nedostajati! U prekrasnom okruženju u blizini vodopada Kravice svi sudionici i posjetitelja festivala se za vikend mnogu opustiti i zabaviti uz brojne nastupe.

Na Ljubuški Outdoor Festival možeš se prijaviti ovdje, a kotizacija iznosi 50 BAM (oko 200 kuna). No, budi brz, prijave su otvorene još samo par dana!

 

Davis Cup – ždrijeb održan na vodopadu Kravica

Davis Cup – ždrijeb održan na vodopadu Kravica

Meč Svjetske skupine I Davis kupa između Bosne i Hercegovine i Meksika u petak od 12 sati otvorit će Nerman Fatić i Gerardo Lopez Villasenor. Dvoboj između BiH i Meksika igrat će se na otvorenom, na zemljanim terenima Teniske akademije "Set" u Širokom Brijegu, u petak...

Opširnije
Hrvati o Kravicama: Hercegovačke Plitvice nestvarne ljepote

Hrvati o Kravicama: Hercegovačke Plitvice nestvarne ljepote

Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna. U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta. Cijeli prizor zaokružuje vegetacija:...

Opširnije
Strani turisti oduševljeni vodopadom Kravica

Strani turisti oduševljeni vodopadom Kravica

Ljubuški se polako, ali sigurno posljednjih godina upisuje na mapu poželjnijih turističkih destinacija, ponajprije zbog prirodnih dobara poput vodopada Kravica. Ušuškan u selu Hrašljani, između Studenaca i Zvirića, vodopad Kravica na rijeci Trebižat godinama privlači...

Opširnije
Glumac Ivan Herceg posjetio vodopad Kravica

Glumac Ivan Herceg posjetio vodopad Kravica

Vodopad Kravica ovog vikenda bilježi velike gužve jer je ponovno postao hercegovačka hit destinacija. Broj posjetitelja iz dan u dan je sve veći, a među njima bio je i hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac Ivan Herceg koji je u javnosti postao popularan...

Opširnije