Predstavljen program 2. Ljubuški Outdoor Festivala

„Ovo je manifestacija koja objedinjuje kajaking, hiking, biking, trčanje, paragliding, sve one sportove i aktivnosti koje su danas u svijetu turizma jedan novi trend. Ljudi sve više bježe iz vreve i gužve i žele provoditi svoj odmor aktivno u prirodi, na otvorenom, trend je prema zdravom načinu življenja. Mislim da je ovo jedan pravi put kojim smo u Ljubuškom krenuli, brendirati naš grad kao destinaciju aktivnog turizma“, izjavio je danas Mladen Bebek, direktor Turističke zajednice Ljubuški na konferenciji za novinare uoči Ljubuški outdoor festivala.

Na presici je upriličeno druženje medija s organizatorima, te su novinari imali priliku pitati što sve donosi ovogodišnje izdanje LJOF-a, ali i što ova manifestacija znači za grad Ljubuški.

Drugo izdanje LJOF-a u Ljubuški dovodi mnoštvo profesionalaca, ali i rekreativaca. Natjecatelji će imati priliku trčati uz rijeku Trebižat i na taj se način upoznati s prirodnim ljepotama našeg grada, biciklisti će također voziti zanimljivim rutama, uz vodu, ali i po ljubuškim brdima, paraglideri će nadlijetati ljubuškim nebom… Biti će organizirane i manje utrke za djecu uz vodopad Kravica, ali i utrka kajacima, fotoradionice, planinarski izlet…

„Ovo je jedinstven događaj u cijeloj Bosni i Hercegovini, festival kakav na cijelom Balkanu možda jedino imate u Zadru i nigdje više“, istaknuo je Bebek, a prije njega je Nikica Vučić, direktor JP Parkovi d.o.o. Ljubuški zahvalio svima koji i ove godine sudjeluju u organizaciji, ali i koji podupiru LJOF kroz financijsku pomoć i sponzorstva.

„LJOF organiziramo skupa s Gradom Ljubuški, Turističkom zajednicom Grada Ljubuški, Vladom ŽZH, Skupštinom ŽZH, Biciklističkim klubom Ljubuški, Paragliding klubom, Hrvatskim atletskim klubom Ljubuški, GSS-om i Foto klubom Fokus, a partneri su nam Dom zdravlja Ljubuški i Policijska Uprava Ljubuški. Ovom prilikom se želimo svima zahvaliti na trudu i sinergiji zahvaljujući kojoj smo u mogućnosti i ove godine održati LJOF, manifestaciju koja se već svojom prvom izvedbom pokazala kao jedan zanimljiv događaj i koja Ljubuškom donosi jedan novi vid promocije, posebno u outdoor turizmu. LJOF za središnje mjesto održavanja i cilj svih utrka ima vodopad Kravica. Ovaj događaj time donosi promociji vodopada Kravica kao važnog lokaliteta, a također i brendiranju cijelog Ljubuškog…“, istaknuo je Vučić.

„Ubacili smo i dječje utrke koje će se održati petkom, za taj dio prijave su otvorene i svako dijete se još uvijek može prijaviti. U subotu je trčanje, a u nedjelju kreće naš program, odnosno biciklističke utrke koje se boduju za Premijer ligu BiH. Prošle godine smo imali 140 natjecatelja, ove godine smo digli to na 180. Još stižu neke kasne prijave. Festival je po meni pun pogodak. Ovo je vrhunska promocija za grad Ljubuški i sve ono što se u njemu zbiva, dođite, uživajte i doživite Ljubuški na najbolji mogući način“, poručio je Ramljak.

Ivan Šiljeg, tajnik Paragliding kluba ističe kako je njihovo natjecanje na programu u subotu.

„Riječ je o super zanimljivom natjecanju u preciznom slijetanju pod nazivom Kosača. Radi se o slijetanju na metu, što je dosta zanimljivo i atraktivno, Dolaze nam gosti iz cijele BiH, Hrvatske, te Crne Gore. Nadam se da će nas vremenski meteo-uvjeti poslužiti, kod nas je to teže planirati unaprijed zbog samog vjetra. Nadamo se da ćemo imati dobar događaj, spektakl kao što je bio i prošle godine“, rekao je Šiljeg.

Miljenko Dropuljić, pročelnik GSS-a Ljubuški je istaknuo kako će njihovi članovi čitavo vrijeme osiguravati događaj kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.

„Mi smo uza ovaj festival spremni, drago nam je i čast nam je da se održava u našem Ljubuškom jer je ovo ipak jedan od najvećih događaja u cijeloj BiH. Mi smo prošle godine održavali LJOF, tako da smo za godinu dana iskusniji, spremniji, obučeniji i sposobniji. Naš angažman počinje već u petak kada je na programu utrka kajacima revijalnog karaktera. Iako je utrka revijalna, mi se za nju spremamo kao da je najveća. Naši GSS-ovci koji su obučeni za spašavanje na vodi će sve budno motriti. Ispratiti ćemo ovu utrku s naših 10-tak spašavatelja, a naši medicinari će biti spremni intervenirati“, rekao je Dropuljić.

Programom je moderirao Ante Ilić, sportski direktor LJOF-a koji je danas detaljnije predstavio trkački dio programa.

 

Davis Cup – ždrijeb održan na vodopadu Kravica

Davis Cup – ždrijeb održan na vodopadu Kravica

Meč Svjetske skupine I Davis kupa između Bosne i Hercegovine i Meksika u petak od 12 sati otvorit će Nerman Fatić i Gerardo Lopez Villasenor. Dvoboj između BiH i Meksika igrat će se na otvorenom, na zemljanim terenima Teniske akademije "Set" u Širokom Brijegu, u petak...

Opširnije
Hrvati o Kravicama: Hercegovačke Plitvice nestvarne ljepote

Hrvati o Kravicama: Hercegovačke Plitvice nestvarne ljepote

Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna. U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta. Cijeli prizor zaokružuje vegetacija:...

Opširnije
Strani turisti oduševljeni vodopadom Kravica

Strani turisti oduševljeni vodopadom Kravica

Ljubuški se polako, ali sigurno posljednjih godina upisuje na mapu poželjnijih turističkih destinacija, ponajprije zbog prirodnih dobara poput vodopada Kravica. Ušuškan u selu Hrašljani, između Studenaca i Zvirića, vodopad Kravica na rijeci Trebižat godinama privlači...

Opširnije
Glumac Ivan Herceg posjetio vodopad Kravica

Glumac Ivan Herceg posjetio vodopad Kravica

Vodopad Kravica ovog vikenda bilježi velike gužve jer je ponovno postao hercegovačka hit destinacija. Broj posjetitelja iz dan u dan je sve veći, a među njima bio je i hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac Ivan Herceg koji je u javnosti postao popularan...

Opširnije