Vodopad Kravica ponovno postaje hit destinacija, turisti stižu iz svih zemalja svijeta

Vodopad Kravica na rijeci Trebižat kod Ljubuškog nakon dvogodišnje monotonije uzrokovane pandemijom koronavirusa ponovno postaje hercegovačka hit destinacija kako za domaće tako i za strane turiste.

Da je jedan od najljepših vodopada u Europi, poznati bh. dragulj na rijeci Trebižat ponovno oživio za naš portal je potvrdio direktor JP Parkovi Nikica Vučić navodeći kako je broj posjetitelja iz dan u dan sve veći, te ove godine očekuje preko 150 tisuća gostiju.

Iako je to duplo manje od broja koji je zabilježen 2019. godine koja je bila rekordna po broju posjetitelja na vodopadu Kravica gdje su zabilježili 306 509 prodatih ulaznica, po njegovim riječima će to biti veliki uspjeh za ovogodišnju sezonu.

Podsjeća da je 2020. godine kada je cijeli svijet bio zahvaćen pandemijom, Kravice posjetilo svega 33 tisuće posjetitelja, a u 2021. godini, kada su se gosti počeli vraćati broj posjeta je dosegao 105 tisuća.

“Ove godine se nadamo se da će nas posjetiti više od 150 tisuća gostiju, jer zaista već posjetitelji dolaze iz svih zemalja svijeta. Mi smo usko povezani uz Jadransko more i Međugorje, tako da udarni val očekujemo od 15. lipnja do 15. kolovoza, jer do 2019., godine koje nisu bile zahvaćene pandemijom taj period je bio uvijek udarni po broju posjetitelja”, objasnio je Vučić za Klix.ba.

Veliki značaj za promociju poznatog bh. vodopada, kako ističe ima Outdor festival koji je ove godine održan drugi put na lokalitetu Kravica, a jedinstveni je u BiH. Tako je po njegovim riječima kroz četiri dana održavanja festivala područjem Kravica prošlo preko 10 tisuća posjetitelja, od kojih će se kako vjeruje mnogi vratiti i pričati drugima o tom mjestu.

Svoj doprinos u popularizaciji ove destinacije će bez sumnje imati i izgradnja autoceste kroz Hercegovinu, jer putnicima koji se isključe sa autoceste na Bijači treba svega tri do četiri kilometra do vodopada Kravica, što će kako Vučić vjeruje mnogi i prakticirati.

Dodaje kako su ove godine uložili mnogo truda i u marketing, kako u vidu postavljanja billboard plakata širom naše zemlje tako i u digitalnu promociju Kravica, ali i bogaćenje sadržaja zanimljivih svim generacijama posjetitelja.

Tako su nakon dvogodišnje stanke vratili u pogon vlakić koji već radi punom parom, a uskoro će postaviti i most sa platformom koji će omogućiti posjetiteljima nezaboravan doživljaj vodopada Kravica i fotografiranje u jedinstvenom ambijentu poznatog bh bisera na rijeci Trebižat.

Edin Džeko i njegova supruga Amra na vodopadu Kravica

Edin Džeko i njegova supruga Amra na vodopadu Kravica

Edin Džeko prije nekoliko dana okrenuo je novu stranicu u svojoj karijeri. Najbolji bh. nogometaš potpisao je za turski Fenerbahce, nakon što je s Interom propustio šansu postati prvakom Europe. Poslije turbulentnih događanja u reprezentaciji BiH, popularni “Dijamant”...

Opširnije
Od danas možete kupiti ulaznice online

Od danas možete kupiti ulaznice online

Od danas ulaznice za vodopad Kravica možete kupiti i online putem platforme www.entrio.ba Buy Kravica Waterfall tickets online https://www.entrio.ba/event/vodopad-kravicawaterfall-kravica-14481

Opširnije
Pogledajte program 3. Ljubuški Outdoor Festivala

Pogledajte program 3. Ljubuški Outdoor Festivala

Ovogodišnje, treće izdanje Ljubuški Outdoor festivala (LJOF) održat će se od 25. do 28. svibnja te će osim natjecateljskih disciplina ponuditi i mnoštvo dodatnih sadržaja i aktivnosti. Prijave za treće izdanje LJOF-a su u tijeku i traju do 10. svibnja, a svi...

Opširnije
22. ožujka 2023.- Svjetski dan voda

22. ožujka 2023.- Svjetski dan voda

″ Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ″  „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ ovogodišnja je tema za Svjetski dan voda. Obilježava se svake godine 22. ožujka pod drugom središnjom temom kako bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost...

Opširnije
Davis Cup – ždrijeb održan na vodopadu Kravica

Davis Cup – ždrijeb održan na vodopadu Kravica

Meč Svjetske skupine I Davis kupa između Bosne i Hercegovine i Meksika u petak od 12 sati otvorit će Nerman Fatić i Gerardo Lopez Villasenor. Dvoboj između BiH i Meksika igrat će se na otvorenom, na zemljanim terenima Teniske akademije "Set" u Širokom Brijegu, u petak...

Opširnije
Hrvati o Kravicama: Hercegovačke Plitvice nestvarne ljepote

Hrvati o Kravicama: Hercegovačke Plitvice nestvarne ljepote

Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna. U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta. Cijeli prizor zaokružuje vegetacija:...

Opširnije